לא מזמן קולגה שאל אותי – האם אפשר לטפל באמצעות קינזיוטייפינג בדלקות אוזניים אצל ילדים.

למען האמת, אני פחות מטפל בילדים ופחות מכיר את המנגנונים הפתופיזיולוגיים שלהם ברמה הסינית, אבל זה גרם לי לחשוב.

בסופו של דבר – הביטוי של דלקת אזניים הוא.. ובכן, דלקת. חום מקומי, כאב, שצריך לפנות. לפעמים יש גם כמובן הצטברות נוזלים – שגם אותה צריך לפנות.

אז אם זו דלקת שמתנהגת כמו דלקת, למה שאי אפשר יהיה לטפל בזה (לפחות להקל סימפטומטית, לאו דווקא לטפל מהשורש) עם קינזיוטייפ? 

חפירה קצרה באינטרנט וראיתי שאכן מטפלי ילדים משתמשים בניקוז לימפטי ידני לאוזניים כדי להקל על נוזלים ודלקות. אז אם זה עובד עם עיסוי – אין סיבה שזה לא יעבוד עם קינזיוטייפינג, להיפך – זה יכול לעבוד אפילו טוב יותר כי ההשפעה נמשכת כל עוד הטייפ נמצא על העור ולא רק בזמן העיסוי (וגם אחרי הורדת הטייפ לזמן מה).

 

שימו לב – אפשר ליישם קינזיוטייפינג לדלקות אזניים גם למבוגרים, הדגשים למטה.

 

מה עושים

ניקוז לימפטי – הזרמת נוזלי לימפה, דם (וצ'י) לשיפור התנועה, סילוק רעלים ודלקות.

במבוגרים – נמדוד טייפ מעצם הבריח עד לאוזן (תחתית האוזן), ונחתוך אותו לאורכו באמצע כך שנקבל 2 טייפים של 2.5 ס"מ. את הטייפים האלה נגזור בצורת מניפה של 3-4 זנבות, כאשר משאירים 1 ס"מ לעוגן.

בילדים – המדידה אותו דבר, אבל החיתוך צריך להיות צר יותר בהתאם למידות הילד, אפשר פשוט לחתוך את רוחב הטייפ המלא ל-3 או 4 (במקום ל-2 במבוגרים), ואת הטייפים שנוצרו לעשות כמניפה של 2-3 זנבות (4 יהיה דק וקשה מדי לגזירה).

את הטייפ נדביק כמודגם בסרטון, תוך כדי הטיה קלה של הראש של המטופל וללא מתח בטייפ.

 

לכמה זמן משאירים את הטייפ

בזמן התפרצות / כאב אפשר להניח את הטייפ במהלך היום (אחרי בית ספר, בבית למשל) למספר שעות ולהסיר לפני השינה.

אם לילד / מטופל לא נוח ללכת עם הטייפ במהלך שעות היום, ניתן ליישם לפני השינה ולהשאיר ללילה, אם כי זה פחות יעיל וגם יש סבירות גבוהה שהטייפ יתקלף במהלך השינה. כך שהעדיפות היא בשעות הערות.

 

דגשים

תמיד להסביר למטופל מה עושים, לשאול אותו איך הוא מרגיש ישר לאחר הדבקת הטייפ, להסביר שאם הטייפ מגרד או נוצרת אדמומיות בעור – להסיר מיד. מה שכן, בשעה הראשונה יכולות להיות תחושות עקצוץ או גירוד קל – זו תגובה טבעית של העור, והיא עוברת אחרי כשעה-שעתיים גג.

לרוב המטופלים לא תהיה תגובה אלרגית לטייפ איכותי, ולכן מומלץ לעבוד באיזורים אלה עם טייפ איכותי (אני משתמש בניקוז לימפטי בטייפ המקורי Kinesio Tex Classic – הוא דק, גמיש ונוח לעבודה, ונדיר מאוד שיוצר תגובה עורית).

 

ועכשיו תורכם

נסו את ההדבקה הזו על מטופלים (מבוגרים או ילדים) עם דלקת או נוזלים באזניים, ועדכנו אותי איך זה עבד לכם. מה היו התחושות והתגובות. לפי זה נדע לדייק את הטיפול במידת הצורך.

וזה הזמן להזכיר שקינזיוטייפינג היא תורה שלמה, שיטת טיפול יעילה ורחבה שעומדת בפני עצמה – ולא רק לבעיות אותרופדיות. מוזמנים להצטרף לאחד ממחזורי הקורס המלא, ללמוד ולהבין לעומק וביסודיות את השיטה הנהדרת הזו.